woensdag 22 februari 2017

Planetarium Genk

We gingen naar Genk, op bezoek in het Planetarium! 
Tussen de sterren en kometen, de manen en planeten!

We keken naar een educatieve film die ons alles vertelde over het leven van astronauten. Hun voorbereiding hier op aarde, en hun leven in een ruimteschip.

We leerden over sterren en sterrenbeelden, over de stand van de zon in de verschillende seizoenen, over de Poolster, de Grote en de Kleine beer.

We hoorden vertellen over Orion, en verhalen over vroeger, en wat de mensen dachten over de ruimte, en hoe ver we nu al staan dankzij al die onderzoeken en missies.

We gingen een kijkje nemen in de sterrenwacht, de koepel ging open, maar regenwolken blokkeerden ons zicht. Maar we kregen prenten en foto's te zien van wat we zouden kunnen zien moesten de weergoden ons beter gezind zijn, en we kregen een heel duidelijke uitleg van ons gids.

In de klas verkenden we ons nieuwe Zonneland, en konden we heel makkelijk antwoorden op de vragen die daarin gesteld werden.

Het was een fijne dag, een leerrijke dag, een boeiende dag!
Met deze telescoop wordt alles 400 keer vergroot!
Om jullie een idee te geven; Als je met een naald in je hand op de bovenste bol van het Atomium in Brussel gaat staan, kan je door die telescoop in Genk die naald haarscherp zien!


1 opmerking:

  1. het was echt heel leerrijk ik was al geïntereseerd maar nu nog meer!!!
    xxx maite

    BeantwoordenVerwijderen